Gençlik Ve Spor Bakanlığı’ndan Ekonomi Bölümü’nün Projesine Destek!

Ekonomi Bölümü Başkan Vekili Doç. Dr. Engin Sorhun’un koordinatörlüğünde hazırlanıp Girişimcilik ve Finans Kulübü öğrencileri ile yürütülecek “Büyük Veri Madenciliği İçin Kodlama: Eğitim ve Bilinçlendirme Projesi” başlıklı proje Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı’nın “Yenilikçi Fikirler” alanında hibe desteği kazandı.

Projenin genel amaçları:

• Gençlere yönelik büyük veri madenciliği için kodlama eğitimleri vererek gençlerin bilgi ve öz güven sahibi, etkin, uluslararası alanda akranlarıyla rekabet edebilecek seviyede bireyler olmalarını sağlamak.
  • Gençlerin büyük veri analizi ve kodlama alanındaki teknolojik yenilikler konusunda yeteneklerinin artırılması ve bu yeni teknolojilerin gençlerin kişisel gelişimlerini ve kariyerlerini desteklemesi.
  • Gençlerin, sadece hazır veri analizi yazılımlarını kullanan değil, onları kullanıp kod yazarak ürün oluşturmalarını sağlamak.
  • Gençlerin geleceğe uygun niteliklere sahip olması.
  • Gençlere algoritmik ve bilişimsel düşünme becerisi kazandırmak ve onların problem çözme ve analitik düşünme yeteneklerini artırmak.
  • Gençlere kodlamanın temellerini öğretmek, ileri düzeyde bilgisayar beceri için temel oluşturmaktır.

Bu amaçları gerçekleştirmek için proje kapsamında:

• İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi bünyesindeki Ekonomi-Finans Laboratuvarı’nda İstanbul’daki lise ve yükseköğrenim kurumlarından 26 gencimize STATA ve “R” dilleri ile 60 saat uygulamalı büyük veri madenciliği için kodlama eğitimi verilecek,
  • “Büyük Veri Madenciliği İçin Kodlama ve Meslekî Kariyer İçin Önemi” paneli düzenlenerek 100 genç, kodlama ve veri analiz uzmanı ile buluşturulacak,
  • Proje ekibi konunun uzmanları ile görüşerek ve önde gelen rapor ve çalışmaları tarayarak “Büyük Veri Madenciliği İçin Kodlama ve Meslekî Kariyer İçin Önemi” kitapçığı hazırlayacaktır.

Proje Web Sayfası: https://big-data.29mayis.edu.tr/

twitter: @BigData29