İslam Ekonomisi ve Çevre Atölyesi 13-15 Ekim 2023 Tarihlerinde Üniversitemizde Gerçekleştirildi

İslam Ekonomisi ve Çevre Atölyesi 13-15 Ekim 2023 Tarihlerinde Üniversitemizde Gerçekleştirildi

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Ekonomik ve Finansal Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezi (EFSAM), İslam İktisadı Araştırma Merkezi (İKAM) ve Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) tarafından 11. İslam İktisadı Atölyesi, 13-15 Ekim 2023 tarihlerinde “İslam İktisadı ve Çevre” başlığı ile okulumuzda düzenlendi. 13 Ekim tarihinde İslam İktisadı Ödüllerinin verilmesi ve panel ile başlayan programda Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Sinanoğlu, EFSAM Müdürü ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz Dekan Vekili Prof. Dr. Yaşar Akgün ile İslam Ekonomisi ve Finansı Anabilimdalı Başkanımız Dr. Mustafa A. Sancar birer giriş konuşması yaptı.
13 Ekim’de başlayan programda önce İslam İktisadı Ödülleri verildi. Bu kapsamında verilen "İslam İktisadı Araştırma Ödülü”, alana yapmış olduğu önemli araştırmalarıyla katkı sunan Prof. Dr. Ahmet Faruk Aysan’a takdim edilirken, "The Economics of Awqaf in Türkiye" başlıklı doktora tez çalışmasıyla Dr. Ozan Maraşlı'ya da "İslam İktisadı Tez Ödülü”, “İsraf Etme, İnfak Et” sloganıyla; israf etmeyip, bağışta bulunmak isteyen kişilerden ilgili eşyaları toplayan ve gerekiyorsa bakım ve onarım atölyelerinde onarımını yaparak ihtiyaç sahiplerine tamamen gönüllülük esasıyla dağıtan Acil Yardım Gönüllüleri Derneğine (ACİLDER)’e “İslam İktisadı Uygulama Ödülü” ve 200’ü aşkın eserde imzası bulunan ve bu eserlerle alana katkı sunan Prof. Dr. Murat Çizakça'ya ise "İslam İktisadına Katkı Ödülü" verildi. Ödül töreninin ardından "Çevresel Krizler Karşısında İslam Ekonomisi ve Finansının Yapabilecekleri" başlıklı panel gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Kızılkaya'nın yönettiği panelde, Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Ömer Emeç ve Katar Hamad bin Khalifa Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Faruk Aysan konuya ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.
14 -15 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen atölye kapsamında da yurtdışı ve yurtiçinden 12 akademisyen İslam ekonomisi ve çevre ile ilgili farklı başlıklarda sunumlar yaptı. Üniversitemiz öğretim üyesi Dr. Mustafa A. Sancar’da “The Untapped Potential of Colloboration Between “Israf/Wastage” Principle of Islamic Economics and Refuse and Reduce Principles of Circular Economy” bildirisini program kapsamında sundu 14 Ekim tarihinde sundu.

 

Görüntülenme: 540 Yayınlanma Tarihi: 24 Kasım 2023