İslam Ekonomisi ve Finansı Kulübü, EFSAM ve İslam Ekonomisi ve Finansı Anabilim Dalı işbirliğinde Çevresel Sürdürülebilirlik Tartışıldı

Okulumuzun öğrenci topluluklarından biri olan İslam Ekonomisi ve Finansı Klübü, Ekonomik ve Finansal Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezi (EFSAM) ve İslam Ekonomisi ve Finansı Anabilim dalı ile beraber düzenlediği bir okuma grubu etkinliği 18.12.2023 tarihinde gerçekleştirildi. Çalışma kapsamında katılımcılar "Çevresel Sürdürülebilirliğe İslami Yaklaşım: Dünya Görüşü, Felsefe ve Öğretilerin Gözden Geçirilmesi" başlıklı makaleyi inceleyerek Dr. Mustafa A. Sancar eşliğinde konuyu tartıştılar.

Etkinlikte, İslam ekonomisinin etik temellere dayalı bir çerçeve sunarak ekonomik tercihlerde adil ve sürdürülebilir bir yaklaşımı nasıl destekleyebileceği ele alındı. Ekonominin sadece gelir ve servet dağılımındaki eşitsizliklere değil, aynı zamanda çevre ve ekolojiye olan etkilerine de odaklandı.

Katılımcılar, İslam ekonomisinin çeşitli çevresel konulardaki öğretilerini keşfettiler ve ilgili disiplinin çevre dostu davranışları teşvik etme potansiyelini değerlendirdiler. Etkinlik sonunda, İslam Ekonomisi ve Finansı Klübü, bu önemli konudaki farkındalığı artırmayı ve sürdürülebilir ekonomik tercihlerin önemini vurgulamayı amaçlayan bir haber sayfası yayınlama kararı aldı.

Katılımcılardan "Bu okuma grubu etkinliği sayesinde, ekonominin sadece maddi kazançlarla değil, aynı zamanda etik değerlere dayalı bir perspektifle ele alınması gerektiğini daha iyi anladık. İslam ekonomisinin sunduğu etik çerçeve, adil ve sürdürülebilir ekonomik tercihleri desteklemek adına bize ilham verdi" şeklinde geri dönüşler iletildi.

Bu etkinlik, öğrenciler arasında çevresel sürdürülebilirliğe dair farkındalığı artırmayı hedefliyor. İslam Ekonomisi ve Finansı Kulübü, gelecek dönemde de benzeri etkinliklerle öğrencilerin ekonomi, etik ve çevresel konulardaki bilinç düzeyini yükseltmeye devam edecek.

Okuma grubuna katılmak isteyen öğrenciler, yusufkuscuoglu@icloud.com adresine isim, e-posta adreslerini ve cep telefon numaraları ileterek gruba dahil olabilirler.

Görüntülenme: 125 Yayınlanma Tarihi: 3 Ocak 2024