İslam Ekonomisi ve Finansı Kulübü, EFSAM ve İslam Ekonomisi ve Finansı Anabilim Dalı işbirliğinde Etik Bankacılık Kriterleri Analiz Edildi

İslam Ekonomisi ve Finansı Kulübü, EFSAM ve İslam Ekonomisi ve Finansı Anabilim Dalı işbirliğinde Etik Bankacılık Kriterleri Analiz Edildi

İslam Ekonomisi ve Finansı Klübü, Ekonomik ve Finansal Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezi (EFSAM) ve İslam Ekonomisi ve Finansı Anabilim dalı ile beraber düzenlenen programda, Dr. Öğretim Üyesi Sevgi TURAN "Türkiye'de Katılım Bankalarının Etik Bankacılık Kriterlerine Göre Analizi" başlıklı sunum yaptı. Katılımcılar katılım bankalarının etik bankacılık ilkelerine uyumunu değerlendirdi.

Etkinlik, Dr. Sevgi TURAN'ın detaylı bir sunumu ve katılımcılar arasında etkileşim sağlayan bir soru-cevap bölümü içeriyordu. Dr. TURAN, Türkiye'deki katılım bankalarının uygulamış olduğu etik bankacılık standartlarına vurgu yaparak, bu bankaların toplumsal sorumlulukları ve etik değerlere ne ölçüde uyduğunu analiz etti. Ayrıca, İslam ekonomisi perspektifinden geleneksel bankacılık ile katılım bankacılığını karşılaştıran önemli bilgiler paylaştı.

Katılımcılarımız, etkinlikle ilgili olarak yaptığı açıklamalarda, "Dr. Sevgi TURAN'ın bilgi birikimi ve deneyimleri sayesinde, katılım bankalarının etik bankacılık alanındaki performansını daha yakından anlama fırsatı bulduk. Bu etkinlik, öğrencilerimizin finans dünyasındaki etik konular hakkında bilinçlenmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyor" dendi.

Görüntülenme: 145 Yayınlanma Tarihi: 3 Ocak 2024