Lisans Seviyesinde İslam Ekonomisi ve Finansı Öğretim Programının Geliştirilmesi Çalıştayı Gerçekleştirildi.

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, IIIT-UK ve Mahya Yayıncılık tarafından organize edilen Lisans seviyesinde İslam Ekonomisi ve Finansı (İEF) Programı için Müfredat Geliştirme Yuvarlak Masa Toplantısı 11 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Farklı disiplinlerden, alanının önde gelen isimlerinin katıldığı toplantıda, Sakarya Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Hakan Aslan, İstanbul Zaim Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Hafsa Orhan ve Durham Üniversitesinden Prof. Dr. Mehmet Asutay sunum yaptı.

Sakarya Üniversitesi için geliştirmekte oldukları lisans İEF müfredatını katılımcılarla paylaşan Yrd. Doç. Dr. Hakan Aslan, müfredatı oluştururken nelere dikkat ettiklerini, nasıl hedeflerle mevcut müfredatı oluşturduklarını anlattı. Yrd. Doç. Dr. Hafsa Orhan ise, İstanbul Zaim Üniversitesinde devam etmekte olan İEF lisans programlarına ait tecrübelerini, ve programı geliştirmek için önerilerini paylaştı. Öğleden sonra yapılan oturumda konuşan Prof. Dr. Mehmet Asutay ise araştırma temelli bir eğitim müfredatının önemini vurgulayarak, lisans müfredatının oluşturulması sırasında dikkat edilmesi gereken hususları vurguladı.

Toplantı sonunda, lisans eğitimi sırasında metodoloji ve kritik düşünme becerileri gibi konuların öğretilmesinin önemi vurgulanırken, eklektik bir şekilde oluşturulan müfredatların öğrenciye bütüncül bir bakış açısı verip veremeyeceği tartışıldı. Bu bakış açısını sağlamak için gerekli yetişmiş akademisyen eksikliğine de dikkat çekildi.  

Görüntülenme: 655 Yayınlanma Tarihi: 16 Mart 2018